Rombobjörn

Svar från Piratpartiet om övervakning av hyresgäster

Så här svarade Anton Nordenfur i Piratpartiet på mina frågor om övervakning av hyresgäster:

Datum: 2012-05-11 22:57:02 +02:00
Från: Piratpartiet Information
Till: Bj=?iso-8859-1?B?9g==?=rn Persson
Ärende: Re: (Case 169502) Fr=?utf-8?B?w6Vnb3Igb20gZXIgaW5zdMOkbGxuaW5nIHRpbGwgw7Y=?=vervakning

Hej Björn,

 

Tack för att du skriver till Piratpartiet.

 

>Anser Piratpartiet att det bör vara tillåtet för en hyresvärd att registrera hyresgästerna varje gång de går in i sina egna hem?

 

>Anser Piratpartiet att det bör vara tillåtet att föra ett sådant register utan att ha ett tydligt syfte med registreringen?

 

Vi har inte fastslagit något konkret om just denna fråga, men med tanke på att detta som du säger är ett växande problem kommer vi antagligen att ta upp det inom kort. Jag ska personligen ta upp det så att diskussionen kan börja på allvar. Den stora frågan är förstås om det ska vara okej när hyresgästerna vet om det och har godkänt det. Jag har dock svårt att föreställa mig tillfällen när en hyresvärd har en bra anledning, annat än om det råder utbredd vandalism, och då finns det andra lösningar.

 

>Anser Piratpartiet att det bör vara tillåtet att föra ett sådant register utan att underrätta hyresgästerna om att de blir övervakade?

 

Piratpartiet är strikt emot övervakning utan misstanke och utan godkännande, oavsett om det är staten, polisen, brottslingar eller en privatperson som genomför övervakningen. Med andra ord: nej, det ska inte vara okej.

 

Jag hoppas att svaret var till hjälp. Hör gärna av dig igen om vi kan hjälpa till med något mer!

 

Hälsningar,
Anton Nordenfur (Piratpartiet)

Försedd med IPv6. Giltig XHTML 1.1. Giltig CSS 2.

Tillbaka